Sherwood/Newcastle R-972 Official Thread - Page 34 - Home Theater Forum and Systems - HomeTheaterShack.com

Reply
 
Thread Tools
post #331 of 944 Old 05-15-12, 11:40 AM
Shackster
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 37
Re: Sherwood/Newcastle R-972 Official Thread

a poster on another forum states that Sherwood support claims there will be a firmware update the middle of next month that addresses an issue with a specific STB. Maybe there will be other fixes? Apparently some new bass targets on the way as well.
cschang is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #332 of 944 Old 05-15-12, 12:21 PM
Senior Shackster
Mike
 
Join Date: Apr 2008
Location: Columbia SC
Posts: 724
My System
Re: Sherwood/Newcastle R-972 Official Thread

I heard the same thing from Sherwood support (actually I was told it would be out around the end of the month) and that they would continue to support it for two more years but I guess I am just a bit skeptical that these issues will be resolved.
typ44q is offline  
post #333 of 944 Old 05-15-12, 12:24 PM
Shackster
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 37
Re: Sherwood/Newcastle R-972 Official Thread

All we can do is hope.
cschang is offline  
 
post #334 of 944 Old 06-14-12, 10:24 AM
Shackster
Rich Morrison
 
Join Date: Jan 2010
Location: Salina, KS, USA
Posts: 9
Re: Sherwood/Newcastle R-972 Official Thread

I hooked up my new R-972 a couple days ago. The video is working properly but so far no audio at all. I'm using it as a preamp/processor connected to a B&K 200.7 power amp using the 972's preamp output. The power amp was working with the B&K processor so I doubt that is the problem. The 12 volt trigger turns the amp on and the front blue light illuminates when the 972 is turned on. There is output from the 972's power amp. Did I miss something in the setup that turns the preamp output on and/or the power amp off? My next test is to put a volt meter on the preamp outputs to see if there is a signal there unless those with experience know something I haven't learned yet.
Thanks,
Rich
richard7948 is offline  
post #335 of 944 Old 06-14-12, 10:27 AM
Senior Shackster
Mike
 
Join Date: Apr 2008
Location: Columbia SC
Posts: 724
My System
Re: Sherwood/Newcastle R-972 Official Thread

I would try to connect the speakers directly to the 972 to see if you get anything at all. I have L,C,R speakers connected to a 3 channel amp and the rears powered by the receiver and I do not remember having to so anything special to get it to work.
typ44q is offline  
post #336 of 944 Old 06-14-12, 10:30 AM
Shackster
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 95
My System
Re: Sherwood/Newcastle R-972 Official Thread

Speaker light on front panel lit?

Jim
jaymz is offline  
post #337 of 944 Old 06-14-12, 11:15 AM
Shackster
Rich Morrison
 
Join Date: Jan 2010
Location: Salina, KS, USA
Posts: 9
Re: Sherwood/Newcastle R-972 Official Thread

I attached one speaker to the r-972 power amp and that worked, also the red speaker symbol, (red makes you think it is muted) is on. The B&K also has switches for balanced or unbalanced inputs and I actually remembered to change them too.
Thanks for the quick responses,
Rich
richard7948 is offline  
post #338 of 944 Old 06-14-12, 11:56 AM
Elite Shackster
 
Jungle Jack's Avatar
Jack
 
Join Date: Jul 2009
Location: Siesta Key, Florida
Posts: 8,112
Re: Sherwood/Newcastle R-972 Official Thread

Hello,
I have actually never hooked up a Speaker Cable to the 972 and have always used Outboard Amplification with it. This is the first instance I have come across where there is no sound when an amplifier is connected. I would try disconnecting the 12v Triggers just to see if that changes anything. I am guessing that you will get sound with the Triggers off for some reason. A gut feeling if you would. All the same, sorry you are having these issues and I hope for a speedy resolution.
Cheers,
JJ

HT
Speakers: Martin Logan Vantage (Mains), Martin Logan Stage (Center), Martin Logan Vista (Surrounds), Martin Logan Montages (Surrounds) Hsu Research VTF-15h MK2, Martin Logan Descent i (Subwoofer)
Amplification: Aragon 8008bb, Parasound HCA-3500, Parasound HCA-2205 AT, Parasound HCA-1000a
AVR/SSP: Denon AVR-4520CI
Electronics: OPPO BDP-93
Gaming Consoles: Sony PS4, Xbox 360 S (250 gb)
Display: Panasonic TC-P65ZT60, Sony KDL-55EX500, Sony KD-34XBR910
Jungle Jack is offline  
post #339 of 944 Old 06-14-12, 12:42 PM Thread Starter
Elite Shackster
 
tonyvdb's Avatar
Tony
 
Join Date: Sep 2007
Location: Edmonton, Alberta, Can
Posts: 15,020
My System
Re: Sherwood/Newcastle R-972 Official Thread

Im not at home right now but in the user menu there is a setting for HDMI that I accidentally turned on and I lost the sound output. is it possible that you did the same thing?

Home theater:
Onkyo 805, Yamaha YDP2006EQ, Samson Servo 600 amp
3 EV Sentry 500 monitors across the front, 4 Mission 762i's Surrounds, SVS PB13U sub, Panasonic BDT220, Harmony 1100, Nintendo WiiU
Panasonic PT-AE8000 on a 120" 2,35:1 fixed screen

Living room system:
Sherwood/Newcastle R972, Mission 765's, SVS SBS02's, A/D/S MS3u sub, Yamaha YDG2030EQ
Yamaha KX-393 Tape deck, CDC 805 CD changer, Panasonic BD60, Sony turntable PS-T20
Panasonic TC-P50ST60, HD-PVR & WDTV Live, Harmony 900

tonyvdb is offline  
post #340 of 944 Old 06-14-12, 12:44 PM
Elite Shackster
 
hjones4841's Avatar
Silly Girl!
 
Join Date: Jan 2009
Location: Central AL
Posts: 2,620
Re: Sherwood/Newcastle R-972 Official Thread

Is there an amp assign item on a setup menu that needs to be set for pre-outs to be live? I have Denon, so no help on Sherwood. I would think the pre-outs are live even when the internal amps are in use - that is the way it is on Denon.

Hug your pet today!
hjones4841 is offline  
Reply

Bookmarks

Tags
impressions , r972 , sherwood or newcastle

Quick Reply
Message:
Options

Register Now




PLEASE COMPLETE ALL REQUIRED FIELDS BELOW... THANKS!

REQUIRED FIELDS ON THIS PAGE
YOU MUST COMPLETE ALL OF THESE

Username
Password
Confirm Password
Email Address
Confirm Email Address
Random Question
Random Question #2




User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
PLEASE READ BELOW PRIOR TO ENTERING AN EMAIL ADDRESS!

ATTENTION!

YOU MUST ACTIVATE YOUR ACCOUNT!

Activation requires you reply to an email we will send you after you register... if you do not reply to this email, you will not be able to view certain areas of the forum or certain images... nor will you be able download software.

AN INVALID EMAIL ADDRESS WILL CAUSE YOUR ACCOUNT TO BE DELETED!

See our banned email list here: Banned Email List

We DO NOT respond to spamcop, boxtrapper and spamblocker emails... please add @hometheatershack DOT com to your whitelist prior to registering or you will get nowhere on your registration.


Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML is not allowed!
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 


For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome