Sherwood/Newcastle R-972 Official Thread - Page 81 - Home Theater Forum and Systems - HomeTheaterShack.com

Reply
 
Thread Tools
post #801 of 944 Old 06-19-13, 02:46 PM
Elite Shackster
 
tesseract's Avatar
2 channel view
 
Join Date: Aug 2010
Location: Lincoln, NE
Posts: 3,697
My System
Re: Sherwood/Newcastle R-972 Official Thread

Quote:
typ44q wrote: View Post
I think there are two common thread sizes used on tripods and the Trinnov mic uses the smaller one. It did not fit on my tripod or my friends. I think you can get an adapter for the smaller size.
Quote:
sub_crazy wrote: View Post
This set-up will be more than the tripod but it will be the only thing you need especially if you do REW measurements:

http://www.amazon.com/Stage-Stands-M...boom+mic+stand

http://www.amazon.com/Stage-MY200-Un...ef=pd_sim_MI_7

http://www.amazon.com/CM01-Camera-Di...f=pd_sim_MI_11

The last is what I use to attach the Trinnov mic but it also fits Audyssey mics as well. The mic clip should be added since it is only $2.50 but in the whole order the shipping is free.
I already have that very same boom stand, got mic clips with my measurement mics but for $2.50 I can throw that one in.

I do need a tripod for my camera, and part of the appeal of the tripod is the built in level. But the boom will allow me to place the Trinnov mics precisely in the listening position and I can throw a bubble level on it. It's good to have options.

Very cool guys, thanks!

"I left in love, in laughter, and in truth and wherever truth, love and laughter abide, I am there in spirit." - Bill Hicks
tesseract is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #802 of 944 Old 08-05-13, 11:37 AM
New Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 4
Re: Sherwood/Newcastle R-972 Official Thread

Hi All,

This is my first Post in this forum and I regularly read this along with another forum. About me, i stay in Kuwait and recently got a Sherwood Newcastle R-972 and the issue started as soon as i switched it on.

the unit is connected to a Stavol automatic voltage Stabilizer that outputs both 220V and 110V simultaneously. This is connected to 110V outlet through an adapter as the pins are different. the unit switches on alright but soon the Standby button with the amber color surrounding it starts clicking non-stop. The unit does not power on and I am not sure how even I can reset this unit until i get to the display. I have tried and switched it off atleast 10 times but to no chance, unplugged and plugged in the cord thrice, nope.

Ihav enot connected any cables - HDMi, speaker or subwoofer.

My question to all - Is this because the voltage is only 110V ?
Do I need a stepdown transformer with exact 120V output or this stabilizer would do as the unit has no other problems visibly.
Any help would be a relief, infact keeping my fingers crossed, atleast if I get this to work, trinnov comes so later.

Waiting for your valuable inputs.
anooj.mangalam is offline  
post #803 of 944 Old 08-05-13, 11:48 AM Thread Starter
Elite Shackster
 
tonyvdb's Avatar
Tony
 
Join Date: Sep 2007
Location: Edmonton, Alberta, Can
Posts: 15,054
My System
Re: Sherwood/Newcastle R-972 Official Thread

There could be a number of issues, one could be the voltage output is too low. Have you confirmed with a voltage meter that it in deed is outputting 110v AC? 110 is a bit low and if the amperage rating of your voltage stabilizer is not sufficient it wont work.

Home theater:
Onkyo 805, Yamaha YDP2006EQ, Samson Servo 600 amp
3 EV Sentry 500 monitors across the front, 4 Mission 762i's Surrounds, SVS PB13U sub, Panasonic BDT220, Harmony 1100, Nintendo WiiU
Panasonic PT-AE8000 on a 120" 2,35:1 fixed screen

Living room system:
Sherwood/Newcastle R972, Mission 765's, SVS SBS02's, A/D/S MS3u sub, Yamaha YDG2030EQ
Yamaha KX-393 Tape deck, CDC 805 CD changer, Panasonic BD60, Sony turntable PS-T20
Panasonic TC-P50ST60, HD-PVR & WDTV Live, Harmony 900

tonyvdb is offline  
 
post #804 of 944 Old 08-05-13, 12:01 PM
Shackster
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 17
Re: Sherwood/Newcastle R-972 Official Thread

Since Kuwait seems to be 50hz, does your Stavol convert to 60hz? That could be the problem.
StephenR0 is offline  
post #805 of 944 Old 08-05-13, 12:03 PM
New Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 4
Re: Sherwood/Newcastle R-972 Official Thread

Tony, thanks for the fast reply.

the Volt Stab is a 2000W rated one. I will have to buy a voltage meter to test the output. Will check and post here tomorrow. I hope the problem is MAX a bot the voltage being less. Thank you.
anooj.mangalam is offline  
post #806 of 944 Old 08-05-13, 12:06 PM Thread Starter
Elite Shackster
 
tonyvdb's Avatar
Tony
 
Join Date: Sep 2007
Location: Edmonton, Alberta, Can
Posts: 15,054
My System
Re: Sherwood/Newcastle R-972 Official Thread

Quote:
StephenR0 wrote: View Post
Since Kuwait seems to be 50hz, does your Stavol convert to 60hz? That could be the problem.
Thats also very possible.
Hope you can fix the issue.

Home theater:
Onkyo 805, Yamaha YDP2006EQ, Samson Servo 600 amp
3 EV Sentry 500 monitors across the front, 4 Mission 762i's Surrounds, SVS PB13U sub, Panasonic BDT220, Harmony 1100, Nintendo WiiU
Panasonic PT-AE8000 on a 120" 2,35:1 fixed screen

Living room system:
Sherwood/Newcastle R972, Mission 765's, SVS SBS02's, A/D/S MS3u sub, Yamaha YDG2030EQ
Yamaha KX-393 Tape deck, CDC 805 CD changer, Panasonic BD60, Sony turntable PS-T20
Panasonic TC-P50ST60, HD-PVR & WDTV Live, Harmony 900

tonyvdb is offline  
post #807 of 944 Old 08-05-13, 12:11 PM
New Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 4
Re: Sherwood/Newcastle R-972 Official Thread

The link to the STAB is as below

Please Google 'Powerwell' 'd the name is 'Stavol' (system not allowing me to post links.

Stereojeff had 2 months back assured the 972 will work fine in any frequency, infact waiting for his post in another forum but no response from anyone there from yesterday.Hoping for a +ve response.

Also, hoping for the lesser voltage to be the culprit. thanks.

i will buy a voltage mater tomorrow(if possible), check and post here.

Last edited by anooj.mangalam; 08-05-13 at 12:45 PM.
anooj.mangalam is offline  
post #808 of 944 Old 08-07-13, 03:17 PM
New Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 4
Re: Sherwood/Newcastle R-972 Official Thread

Tony, you are right on point - the culprit was the AVR that did give out enough voltage(I assume this because I did not use a voltage meter tot test) for 972 to start.

I bought a stepdown transformer that give 110V and no problems. I am yet to connect speakers, cables etc to go into the next stage of issues but the unit is working fine. All other issues are well documented, so I will not trouble anyone with those questions.

I regularly read HTS and AVSforums but never post as I live in Kuwait.Thank you one and all and I will post here about my Trinnov experience. Hope to have great fun using S/N R-972. Infact 60 HZ is not an issue at all because the STAVOL converts frequency too.

Will be back...
anooj.mangalam is offline  
post #809 of 944 Old 08-07-13, 06:57 PM Thread Starter
Elite Shackster
 
tonyvdb's Avatar
Tony
 
Join Date: Sep 2007
Location: Edmonton, Alberta, Can
Posts: 15,054
My System
Re: Sherwood/Newcastle R-972 Official Thread

Good to hear, let us know your thoughts when you get to that point.

Home theater:
Onkyo 805, Yamaha YDP2006EQ, Samson Servo 600 amp
3 EV Sentry 500 monitors across the front, 4 Mission 762i's Surrounds, SVS PB13U sub, Panasonic BDT220, Harmony 1100, Nintendo WiiU
Panasonic PT-AE8000 on a 120" 2,35:1 fixed screen

Living room system:
Sherwood/Newcastle R972, Mission 765's, SVS SBS02's, A/D/S MS3u sub, Yamaha YDG2030EQ
Yamaha KX-393 Tape deck, CDC 805 CD changer, Panasonic BD60, Sony turntable PS-T20
Panasonic TC-P50ST60, HD-PVR & WDTV Live, Harmony 900

tonyvdb is offline  
post #810 of 944 Old 09-05-13, 09:20 AM
Senior Shackster
Mike
 
Join Date: Apr 2008
Location: Columbia SC
Posts: 726
My System
Re: Sherwood/Newcastle R-972 Official Thread

Yesterday my R-972 developed a problem where only HDMI 1 is working, all the other HDMI ports will not display video. Has anyone else had a problem like this?
I am guessing it will have to be sent in for repairs. I purchased mine from A4L new so it should still be under warranty?
typ44q is offline  
Reply

Bookmarks

Tags
impressions , r972 , sherwood or newcastle

Quick Reply
Message:
Options

Register Now




PLEASE COMPLETE ALL REQUIRED FIELDS BELOW... THANKS!

REQUIRED FIELDS ON THIS PAGE
YOU MUST COMPLETE ALL OF THESE

Username
Password
Confirm Password
Email Address
Confirm Email Address
Random Question
Random Question #2




User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
PLEASE READ BELOW PRIOR TO ENTERING AN EMAIL ADDRESS!

ATTENTION!

YOU MUST ACTIVATE YOUR ACCOUNT!

Activation requires you reply to an email we will send you after you register... if you do not reply to this email, you will not be able to view certain areas of the forum or certain images... nor will you be able download software.

AN INVALID EMAIL ADDRESS WILL CAUSE YOUR ACCOUNT TO BE DELETED!

See our banned email list here: Banned Email List

We DO NOT respond to spamcop, boxtrapper and spamblocker emails... please add @hometheatershack DOT com to your whitelist prior to registering or you will get nowhere on your registration.


Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML is not allowed!
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 


For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome