No Sound during Setting Levels???? - Page 2 - Home Theater Forum and Systems - HomeTheaterShack.com

 1Likes
Reply
 
Thread Tools
post #11 of 47 Old 10-02-16, 06:51 PM
HTS Senior Moderator
 
Wayne A. Pflughaupt's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Katy, Texas
Posts: 8,908
Send a message via Yahoo to Wayne A. Pflughaupt
Re: No Sound during Setting Levels????


Quote:
1. I have sound coming from my speakers
Excellent, now we’re getting somewhere.


Quote:
2. Not sure what you have asked. In Output Device it says – Speakers (Realtek High Definition) -???
Is that the soundcard driving your speakers? If so all is good.


Quote:
3. Again I have no idea what you have asked. I have in Control Panel in the PC under Sound/Recording/ UMIK-1 is ticked.
In the PC sound Recording Devices window, to you get a level on the meter when you tap on the head of the mic? If so all is good.


Quote:
4. Input device – on the first line is: UMIK-1 Gain 18???
Good to see – as long as #3 is accomplished (i.e. the mic is sending signal to the computer), we’re in business.

Regards,
Wayne




To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.

Wayne A. Pflughaupt is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 47 Old 10-02-16, 07:00 PM Thread Starter
Shackster
 
Join Date: Jan 2014
Location: ORANGE - AUSTRALIA
Posts: 35
Re: No Sound during Setting Levels????

Hi Wayne

Thanks for the understanding and patience. It is very confusing.

I think the soundcard is driving the speakers. I get very confused with my set up. But I suppose it is??

The horizontal bars go up and down when I touch the UMK-1

So I think that is OK…..

I hope there is not too much more???ha-ha

Thank you.

Dan
foxint is offline  
post #13 of 47 Old 10-03-16, 11:42 AM
HTS Senior Moderator
 
Wayne A. Pflughaupt's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Katy, Texas
Posts: 8,908
Send a message via Yahoo to Wayne A. Pflughaupt
Re: No Sound during Setting Levels????


It sounds like in your original post that have at least three sound cards - Realtek HD Audio, Little Dot DAC, and Raspberry Pi 3. Were interested in the one actually have you have your audio system connected to. It should show up in the Soundcard Output Devices drop-down box. If so, select it.

Regards,
Wayne




To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.

Wayne A. Pflughaupt is offline  
 
post #14 of 47 Old 10-03-16, 04:13 PM Thread Starter
Shackster
 
Join Date: Jan 2014
Location: ORANGE - AUSTRALIA
Posts: 35
Re: No Sound during Setting Levels????

Hi Wayne

Thank you

I only have one on-board sound. The rest are external.

Hope this helps

Talk soon???
foxint is offline  
post #15 of 47 Old 10-03-16, 05:26 PM
HTS Senior Moderator
 
Wayne A. Pflughaupt's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Katy, Texas
Posts: 8,908
Send a message via Yahoo to Wayne A. Pflughaupt
Re: No Sound during Setting Levels????


If that’s the one your audio system is connected to, and it shows up in the Preferences / Soundcard window drop-down box. It looks like your mic works so you should be good to go. Just follow the directions in the Preferences / Soundcard window in the box for checking levels, then take a measurement.

Regards,
Wayne




To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.

Wayne A. Pflughaupt is offline  
post #16 of 47 Old 10-03-16, 05:52 PM Thread Starter
Shackster
 
Join Date: Jan 2014
Location: ORANGE - AUSTRALIA
Posts: 35
Re: No Sound during Setting Levels????

Hi Wayne

Thank you...

But what about the other boxes??

Which mic calibration file do I use? ????

Hi Wayne

Thank you….so you think it is OK…ha-ha…More confusion???

I was watching a Video -

I was confused with Calibration of the Soundcard…. but they said that was for later. But the next BUTTON was greyed out????

So I pushed Calibrate and I was able to move on – I wish there where detailed step-by-step

OK I pushed next a couple of time and got this noise. There are 3 vertical gauges only the Left Hand Side (LHS) showed anything – the video showed LHS and middle

The instructions said: The 1kHz tone is now playing. Adjust the Input Volume using the REW control (if enabled and available) or your soundcard's mixer or your OS audio level controls so that the input level is close to the output level, ideally within 6dB, and the peak level (the red line on the bar) is lower than -1dB.
HOW do I do this?
The noise is bloody annoying – so lucky I have some ear muffs….ha-ha.
Every time I turn it off, it goes back to the first page of the preference and I have to hit calibrate again… I am sure this is not right??



Thank You

Dan

Last edited by foxint; 10-03-16 at 07:07 PM.
foxint is offline  
post #17 of 47 Old 10-03-16, 06:40 PM
HTS Senior Moderator
 
Wayne A. Pflughaupt's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Katy, Texas
Posts: 8,908
Send a message via Yahoo to Wayne A. Pflughaupt
Re: No Sound during Setting Levels????


The mic should have come with a calibration file. You don't want to use any other one.

Regards,
Wayne




To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.

Wayne A. Pflughaupt is offline  
post #18 of 47 Old 10-03-16, 07:18 PM Thread Starter
Shackster
 
Join Date: Jan 2014
Location: ORANGE - AUSTRALIA
Posts: 35
Re: No Sound during Setting Levels????

Hi Wayne

Thank you

This is a total nightmare and you need to be some sort of sound engineer????

For the mike I have - 7018961.txt or 7018961_90deg.txt. I chose 7018961 -??

As per my questions above….it is certainly not plug and play.

Any suggestions??? Help
foxint is offline  
post #19 of 47 Old 10-03-16, 07:44 PM
HTS Senior Moderator
 
Wayne A. Pflughaupt's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Katy, Texas
Posts: 8,908
Send a message via Yahoo to Wayne A. Pflughaupt
Re: No Sound during Setting Levels????


7018961.txt is for taking measurements with the mic pointed directly at the speaker. 7018961_90deg.txt should be used if you want to take measurements with the mic pointing straight up. In most situation, unless your room has a highly reflective ceiling, either method gets satisfactory results.

Regards,
Wayne




To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.

Wayne A. Pflughaupt is offline  
post #20 of 47 Old 10-03-16, 08:25 PM Thread Starter
Shackster
 
Join Date: Jan 2014
Location: ORANGE - AUSTRALIA
Posts: 35
Re: No Sound during Setting Levels????

Hi Wayne

Thank you. I will use the one with the shorter name.

I am now stuck on the next step....as I noted above.

The noise happens and the LHS bar shows a level, but there is no level on either of the other 2. How does one proceed?

From what I understand (and I may be wrong) there needs to be something in the other two things.

Thanks
Dan
foxint is offline  
Reply

Bookmarks

Tags
levels , setting , sound

Quick Reply
Message:
Options

Register Now




PLEASE COMPLETE ALL REQUIRED FIELDS BELOW... THANKS!

REQUIRED FIELDS ON THIS PAGE
YOU MUST COMPLETE ALL OF THESE

Username
Password
Confirm Password
Email Address
Confirm Email Address
Random Question
Random Question #2




User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
PLEASE READ BELOW PRIOR TO ENTERING AN EMAIL ADDRESS!

ATTENTION!

YOU MUST ACTIVATE YOUR ACCOUNT!

Activation requires you reply to an email we will send you after you register... if you do not reply to this email, you will not be able to view certain areas of the forum or certain images... nor will you be able download software.

AN INVALID EMAIL ADDRESS WILL CAUSE YOUR ACCOUNT TO BE DELETED!

See our banned email list here: Banned Email List

We DO NOT respond to spamcop, boxtrapper and spamblocker emails... please add @hometheatershack DOT com to your whitelist prior to registering or you will get nowhere on your registration.


Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML is not allowed!
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 


For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome