Subwoofer with low sound problem - Home Theater Forum and Systems - HomeTheaterShack.com

 
Thread Tools
post #1 of 8 Old 11-11-17, 12:33 PM Thread Starter
Shackster
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 27
Subwoofer with low sound problem

Hello,
Now i need a serious help guys

Today i hooked my passive subwoofer (Rockford punch 15 inch 500 watt RMS) with a mono block amplifier board of 420 watt (TDA89S4TH) and a low pass filter (please see the images below) in order to test how it works. When i was playing song through mobile the output from subwoofer is so low initially i didn't notice that sound after increasing volume to full level i was able to to hear sound by place my ear next to subwoofer
Connecting order :
Mobile through AUX cable ---> low-pass filter ---> power Amp.---- Subwoofer .

I think i made the above connections in a right way ???.
After thinking for a while a few new doubts are arised in my mind that..
1. Do i need a preamplifier ?
2. Do i have to adjust crossover frequency to right values ?
3. Is this amp is capable to take this huge 15 inch sub ?

Am frustrated with this last question cause the seller says its a high power amplifier please use it with professional standard speakers whose power should be more than 200 watt so i thought the value should be in RMS but now am unable to get a sound from my 500 watt rms sub.
Is it really in RMS or a PMPO? I am providing 24-0-24v 5.5ampere 220 watt power as seller gives in his description.
Am totally SAD ALONE DEVASTATED

Core chip of Amp DA89S4TH

Thank yoU for those guys who watched this post and a way much bigger thanks to the guys who replied and a special thanks to tapatalk for helping me to share my problems with experts over here.

I hope am not alone




Sent from my m2 using Tapatalk
riyaz037 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 11-12-17, 05:29 AM Thread Starter
Shackster
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 27
Re: Subwoofer with low sound problem

16 hours, 31 views but No reply

Sent from my m2 using Tapatalk
riyaz037 is offline  
post #3 of 8 Old 11-12-17, 11:17 AM
HTS Moderator
Reviewer
 
theJman's Avatar
Jim
 
Join Date: Mar 2012
Location: New Joisey
Posts: 3,239
My System
Re: Subwoofer with low sound problem

You can add mine as another view, but unfortunately I don't have an answer to your question either. Most likely that explains the other views as well; people clicking on the link to see if they can help, but then realizing they can't. Maybe you need to give it more than 1 day.

-Jim

If you take yourself too seriously, expect me to do the exact opposite
theJman is offline  
 
post #4 of 8 Old 11-12-17, 11:19 AM Thread Starter
Shackster
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 27
Re: Subwoofer with low sound problem

Yeah i will wait

Sent from my m2 using Tapatalk
riyaz037 is offline  
post #5 of 8 Old 11-13-17, 09:07 AM
Elite Shackster
 
willis7469's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: minnesota
Posts: 3,921
My System
Re: Subwoofer with low sound problem

Is the ďmobileĒ source your phone? Iím not trying to be dumb, just wondering if the volume on the source(phone?) needs to be turned up.
willis7469 is offline  
post #6 of 8 Old 11-13-17, 09:46 AM Thread Starter
Shackster
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 27
Re: Subwoofer with low sound problem

Quote:
willis7469 wrote: View Post
Is the ďmobileĒ source your phone? Iím not trying to be dumb, just wondering if the volume on the source(phone?) needs to be turned up.
Yes its a phone and it is at its full level will you please tell me that if i provide AC 24-0-24 volt power supply 5.5 ampere Current to amplifier what should be the value of power output from amplifier in RMS i think its around 250watt RMS ? Am i correct ? Between the impedance of my subwoofer is 8 ohms.

Sent from my m2 using Tapatalk
riyaz037 is offline  
post #7 of 8 Old 11-13-17, 10:31 AM
Elite Shackster
 
willis7469's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: minnesota
Posts: 3,921
My System
Re: Subwoofer with low sound problem

Sorry riyaz, while I assume your calculations are correct, Iím not familiar enough to say. I was thinking in a pragmatic way because thatís usually how I get bit. Itís in the little things. Lol. Sorry I canít offer you more.
willis7469 is offline  
post #8 of 8 Old 11-13-17, 10:45 AM Thread Starter
Shackster
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 27
Re: Subwoofer with low sound problem

No problem its ok

Sent from my m2 using Tapatalk
riyaz037 is offline  
Reply

Bookmarks

Tags
low , problem , sound , subwoofer

Quick Reply
Message:
Options

Register Now




PLEASE COMPLETE ALL REQUIRED FIELDS BELOW... THANKS!

REQUIRED FIELDS ON THIS PAGE
YOU MUST COMPLETE ALL OF THESE

Username
Password
Confirm Password
Email Address
Confirm Email Address
Random Question
Random Question #2




User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
PLEASE READ BELOW PRIOR TO ENTERING AN EMAIL ADDRESS!

ATTENTION!

YOU MUST ACTIVATE YOUR ACCOUNT!

Activation requires you reply to an email we will send you after you register... if you do not reply to this email, you will not be able to view certain areas of the forum or certain images... nor will you be able download software.

AN INVALID EMAIL ADDRESS WILL CAUSE YOUR ACCOUNT TO BE DELETED!

See our banned email list here: Banned Email List

We DO NOT respond to spamcop, boxtrapper and spamblocker emails... please add @hometheatershack DOT com to your whitelist prior to registering or you will get nowhere on your registration.


Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML is not allowed!
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 


For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome