BFD FBQ1000 not loading settings after power off - Home Theater Forum and Systems - HomeTheaterShack.com

 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 02-13-13, 08:35 PM Thread Starter
Shackster
 
Join Date: Dec 2012
Location: Oregon
Posts: 12
BFD FBQ1000 not loading settings after power off

I have a BFD FBQ1000 that is not loading settings from preset after being powered off. Verified with REW via RTA and measurement sweeps. Only way for settings to take effect is to put unit into bypass mode then back to operation mode or make a change and then change it back.
I tried leaving the unit unplugged for a while, as well as saving the preset to another channel and it still had the same issue. I tried to search but could not find anything. Anyone seen this before?
Thanks.
brent_b_23 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 02-17-13, 04:17 AM
Elite Shackster
Wayne Myers
 
Join Date: Jun 2012
Location: Lincoln, NE
Posts: 4,838
Re: BFD FBQ1000 not loading settings after power off

Quote:
brent_b_23 wrote: View Post
I have a BFD FBQ1000 that is not loading settings from preset after being powered off. Verified with REW via RTA and measurement sweeps. Only way for settings to take effect is to put unit into bypass mode then back to operation mode or make a change and then change it back.
I tried leaving the unit unplugged for a while, as well as saving the preset to another channel and it still had the same issue. I tried to search but could not find anything. Anyone seen this before?
Thanks.
I have not heard of anyone having this particular problem before. It sounds like certain operations which pull the preset data out of memory are working, like the two that you mentioned, and powering up the unit is not. There is no documented setting that would cause your unit to act that way. How old is the unit? Have you had any other problems with it? Is it still in warranty?

The only other thing I can think to try is doing a full factory reset. You would lose all of your settings, and that could be a pain having to reenter them again. Do you have the PC-side FEEDBACK DESTROYER Design Editor software so you can save the settings and easily restore them? That is my only suggestion.
AudiocRaver is offline  
post #3 of 3 Old 02-18-13, 02:56 AM Thread Starter
Shackster
 
Join Date: Dec 2012
Location: Oregon
Posts: 12
Re: BFD FBQ1000 not loading settings after power off

Thanks for the reply. Just this week I got a sound card that had MIDI control so will save the settings and try a factory reset. The unit is only a couple of months old and may have been doing this the whole time. I will try the reset this week sometime and see what happens. Thanks again.
brent_b_23 is offline  
Reply

Bookmarks

Tags
bfd , fbq1000 , loading , power , settings

Quick Reply
Message:
Options

Register Now




PLEASE COMPLETE ALL REQUIRED FIELDS BELOW... THANKS!

REQUIRED FIELDS ON THIS PAGE
YOU MUST COMPLETE ALL OF THESE

Username
Password
Confirm Password
Email Address
Confirm Email Address
Random Question
Random Question #2




User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
PLEASE READ BELOW PRIOR TO ENTERING AN EMAIL ADDRESS!

ATTENTION!

YOU MUST ACTIVATE YOUR ACCOUNT!

Activation requires you reply to an email we will send you after you register... if you do not reply to this email, you will not be able to view certain areas of the forum or certain images... nor will you be able download software.

AN INVALID EMAIL ADDRESS WILL CAUSE YOUR ACCOUNT TO BE DELETED!

See our banned email list here: Banned Email List

We DO NOT respond to spamcop, boxtrapper and spamblocker emails... please add @hometheatershack DOT com to your whitelist prior to registering or you will get nowhere on your registration.


Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML is not allowed!
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 


For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome