Home Theater Forum and Systems - HomeTheaterShack.com

Home Theater Forum and Systems - HomeTheaterShack.com (https://www.hometheatershack.com/forums/)
-   Electronic Processing/Equalization Devices (https://www.hometheatershack.com/forums/electronic-processing-equalization-devices/)
-   -   amps eq up the wazoo (https://www.hometheatershack.com/forums/electronic-processing-equalization-devices/169377-amps-eq-up-wazoo.html)

dreadknot 06-09-17 12:16 PM

amps eq up the wazoo
 

i need some advice

i have a 3 Crown XLI800 to drive 2 BIC

Acoustech PL-28II Center SpeakerS ,2

BIC Amercia Acoustech Platinum Series

PL-89 tower speakers ,and 2 BIC America

Venturi DV84 2-Way Tower Speakers at

200watt do i need ART CLEANBoxPro 2

would that help i have Rockville REQ231

Dual Band graphic Equalizer connected

inbetween the each amp from a onkyo 717
useing rca to xlr cables from the recevier from to the Equalizers an to the amps xlr to xlr

an my audio singnal is low i have to set the onkyo 717 output per channel at 10+db an the volume at 55 an the amps volume at 70 to pound. id like to set them 50 an the 717 at 45 an not have the sound turn into a whisper but be load an clear
anyone have advice

Wayne A. Pflughaupt 06-10-17 07:57 PM

Re: amps eq up the wazoo
 

We have no reference for your Onkyo volume settings, especially since the Crown has no numeric indicators. What is the scale range (i.e. from 0 to 100, or something like that)?

Do you hit “pound” at a higher setting on the Onkyo using the EQ and amp, compared to not having them?

Regards,
Wayne


All times are GMT -5. The time now is 12:56 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright ©2006 - 2019, Home Theater Shack, LLC.


vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

 


For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome