Epson 5030UB Owners - you have this too? - Home Theater Forum and Systems - HomeTheaterShack.com

 
Thread Tools
post #1 of 5 Old 12-08-14, 07:38 PM Thread Starter
Senior Shackster
 
gregsdouglas's Avatar
Greg
 
Join Date: Feb 2013
Location: Sherwood Park, AB
Posts: 153
Epson 5030UB Owners - you have this too?

Just wondering if I'm alone, if something is wrong or if there is a minor blemish in how the 5030 operates in terms of light leakage.

When the projector blacks the screen out - whether it is changing resolutions or if you hit the "Blank" button on the remote, I see a faint glowing orb about the size of a CD-ROM on my screen.

The PJ is 12' back from a 100" 16:9 screen. If you look at the screen as quadrants, then the bottom-left part of the top-right quadrant has this very faint glowing circle spot in it - when blacked out.

I called their tech support but the guy on the other end was a complete idiot.

It's too faint to photograph and I do NOT notice it during a movie - but if there's an issue I certainly don't want it getting worse. If it's a minor defect inherent with all of them, then I don't care, no problem.

I don't have another unit to test - ideally I'd like to see one and try to replicate, but can't, short of boxing everything up, returning it, getting another one, remounting and trying again, which is why I thought I'd check here for other owners.

Can anyone else replicate this??? Thoughts???

Thanks all.

Sent from my iPhone using HTShack
gregsdouglas is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 06-26-15, 04:56 AM
Senior Shackster
SGA
 
Join Date: Nov 2009
Location: Lower 48, US
Posts: 577
Quote:
gregsdouglas wrote: View Post
Just wondering if I'm alone, if something is wrong or if there is a minor blemish in how the 5030 operates in terms of light leakage.

When the projector blacks the screen out - whether it is changing resolutions or if you hit the "Blank" button on the remote, I see a faint glowing orb about the size of a CD-ROM on my screen.

The PJ is 12' back from a 100" 16:9 screen. If you look at the screen as quadrants, then the bottom-left part of the top-right quadrant has this very faint glowing circle spot in it - when blacked out.

I called their tech support but the guy on the other end was a complete idiot.

It's too faint to photograph and I do NOT notice it during a movie - but if there's an issue I certainly don't want it getting worse. If it's a minor defect inherent with all of them, then I don't care, no problem.

I don't have another unit to test - ideally I'd like to see one and try to replicate, but can't, short of boxing everything up, returning it, getting another one, remounting and trying again, which is why I thought I'd check here for other owners.

Can anyone else replicate this??? Thoughts???

Thanks all.

Sent from my iPhone using HTShack
Dust blob? Do you see it on very dark scenes (space scenes, end credits)?
sga2 is offline  
post #3 of 5 Old 06-26-15, 02:32 PM Thread Starter
Senior Shackster
 
gregsdouglas's Avatar
Greg
 
Join Date: Feb 2013
Location: Sherwood Park, AB
Posts: 153
Epsom replaced the unit under warranty, no questions asked. New projector had no problems!
gregsdouglas is offline  
 
post #4 of 5 Old 07-08-15, 09:17 PM
New Member
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 2
Re: Epson 5030UB Owners - you have this too?

Epsom replaced the unit under warranty, no questions asked.
bytianzuo is offline  
post #5 of 5 Old 07-20-15, 09:02 AM
Senior Shackster
SGA
 
Join Date: Nov 2009
Location: Lower 48, US
Posts: 577
Re: Epson 5030UB Owners - you have this too?

Quote:
gregsdouglas wrote: View Post
Epsom replaced the unit under warranty, no questions asked. New projector had no problems!
Have you had any issues with color uniformity? I'm on my second unit (first replaced under warranty) and both have similar problems. There is a red shift on one side of the screen and a blue shift on the other side. On the first unit it was top/red-bottom/blue. The second unit is red at 10-o'clock and blue at 4-o'clock. Lamp in eco mode. Panel alignment did not improve this issue on either unit. What I see is very subtle and mostly noticeable on very light grey or white scenes, but I also see it in end credits (in the white text on black background). I'm going to call Epson today for another replacement, but am wondering if this is the rule or the exception.

Thanks,
sga2
sga2 is offline  
Reply

Bookmarks

Tags
5030ub , epson , owners

Quick Reply
Message:
Options

Register Now




PLEASE COMPLETE ALL REQUIRED FIELDS BELOW... THANKS!

REQUIRED FIELDS ON THIS PAGE
YOU MUST COMPLETE ALL OF THESE

Username
Password
Confirm Password
Email Address
Confirm Email Address
Random Question
Random Question #2




User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
PLEASE READ BELOW PRIOR TO ENTERING AN EMAIL ADDRESS!

ATTENTION!

YOU MUST ACTIVATE YOUR ACCOUNT!

Activation requires you reply to an email we will send you after you register... if you do not reply to this email, you will not be able to view certain areas of the forum or certain images... nor will you be able download software.

AN INVALID EMAIL ADDRESS WILL CAUSE YOUR ACCOUNT TO BE DELETED!

See our banned email list here: Banned Email List

We DO NOT respond to spamcop, boxtrapper and spamblocker emails... please add @hometheatershack DOT com to your whitelist prior to registering or you will get nowhere on your registration.


Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML is not allowed!
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 


For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome