Need help with my Denon AVR-1912!!! - Page 7 - Home Theater Forum and Systems - HomeTheaterShack.com

Reply
 
Thread Tools
post #61 of 64 Old 01-29-13, 04:19 PM
Elite Shackster
 
Jungle Jack's Avatar
Jack
 
Join Date: Jul 2009
Location: Siesta Key, Florida
Posts: 8,112
Re: Need help with my Denon AVR-1912!!!

Hello,
Well to put my money where my mouth is (so to speak), I picked up a Denon AVR-4520CI from the retailer that shall not be named for the purposes of this thread. While only a few hours in, the unit is utterly brilliant and appears to be brand new down to having the features sticker on the faceplate. My 3008 is an A-Stock and has been perfect.

While I was honestly tortured between the 4520 and the Onkyo 5009/5010, the Preamp Only Mode, AirPlay, and also wanting to mix it up after owning 4 Onkyo AVR's in a row. I must say it was kinda fun to not go into mental autopilot while setting the 4520 up.
Cheers,
JJ

HT
Speakers: Martin Logan Vantage (Mains), Martin Logan Stage (Center), Martin Logan Vista (Surrounds), Martin Logan Montages (Surrounds) Hsu Research VTF-15h MK2, Martin Logan Descent i (Subwoofer)
Amplification: Aragon 8008bb, Parasound HCA-3500, Parasound HCA-2205 AT, Parasound HCA-1000a
AVR/SSP: Denon AVR-4520CI
Electronics: OPPO BDP-93
Gaming Consoles: Sony PS4, Xbox 360 S (250 gb)
Display: Panasonic TC-P65ZT60, Sony KDL-55EX500, Sony KD-34XBR910
Jungle Jack is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #62 of 64 Old 01-29-13, 04:27 PM
Elite Shackster
 
tonyvdb's Avatar
Tony
 
Join Date: Sep 2007
Location: Edmonton, Alberta, Can
Posts: 15,054
My System
Re: Need help with my Denon AVR-1912!!!

Wow Jack, going off the beaten path are we LOL It will be interesting to hear your thoughts on the Denon.

Home theater:
Onkyo 805, Yamaha YDP2006EQ, Samson Servo 600 amp
3 EV Sentry 500 monitors across the front, 4 Mission 762i's Surrounds, SVS PB13U sub, Panasonic BDT220, Harmony 1100, Nintendo WiiU
Panasonic PT-AE8000 on a 120" 2,35:1 fixed screen

Living room system:
Sherwood/Newcastle R972, Mission 765's, SVS SBS02's, A/D/S MS3u sub, Yamaha YDG2030EQ
Yamaha KX-393 Tape deck, CDC 805 CD changer, Panasonic BD60, Sony turntable PS-T20
Panasonic TC-P50ST60, HD-PVR & WDTV Live, Harmony 900

tonyvdb is offline  
post #63 of 64 Old 01-29-13, 06:22 PM
Elite Shackster
 
Jungle Jack's Avatar
Jack
 
Join Date: Jul 2009
Location: Siesta Key, Florida
Posts: 8,112
Re: Need help with my Denon AVR-1912!!!

Quote:
tonyvdb wrote: View Post
Wow Jack, going off the beaten path are we LOL It will be interesting to hear your thoughts on the Denon.
It is Sonnie's fault. After reading about him use a 4520 to drive a pair of Martin Logan Prodigies and being so pleased that he even listed his Emotiva XPA-1 Monoblocks, as a fellow ML owner I was intrigued.

While I am not yet brave enough to attempt the same. Or lazy as my amplifiers are all hooked up to the Speaker Cables leaving only RCA runs to the AVR. I must say it is kinda fun learning a new AVR as I have not owned a Denon since the AVR-4800.

HT
Speakers: Martin Logan Vantage (Mains), Martin Logan Stage (Center), Martin Logan Vista (Surrounds), Martin Logan Montages (Surrounds) Hsu Research VTF-15h MK2, Martin Logan Descent i (Subwoofer)
Amplification: Aragon 8008bb, Parasound HCA-3500, Parasound HCA-2205 AT, Parasound HCA-1000a
AVR/SSP: Denon AVR-4520CI
Electronics: OPPO BDP-93
Gaming Consoles: Sony PS4, Xbox 360 S (250 gb)
Display: Panasonic TC-P65ZT60, Sony KDL-55EX500, Sony KD-34XBR910
Jungle Jack is offline  
 
post #64 of 64 Old 02-16-14, 06:04 AM
New Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 1
Re: Need help with my Denon AVR-1912!!!

Hello Everyone,
I am new to this forum. I would like to share with you a similar problem that has come up in my Denon 1912 since yesterday. ( blue transparent squares and rectangles on the screen). I have tried below steps:
- changed my TV
-changed HDMI cable
-Reset the microprocessor ( few times)
-disconnect all inputs and speaker connections.
The problem continues even after trying out all the above. One more observation is that the Menus and setup wizard screens are also not appearing.
I would like to know how was the problem resolved in the previous cases posted here. I Would very much appreciate your vaulable inputs.
raja.ind91 is offline  
Reply

Bookmarks

Tags
avr1912 , denon

Quick Reply
Message:
Options

Register Now




PLEASE COMPLETE ALL REQUIRED FIELDS BELOW... THANKS!

REQUIRED FIELDS ON THIS PAGE
YOU MUST COMPLETE ALL OF THESE

Username
Password
Confirm Password
Email Address
Confirm Email Address
Random Question
Random Question #2




User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
PLEASE READ BELOW PRIOR TO ENTERING AN EMAIL ADDRESS!

ATTENTION!

YOU MUST ACTIVATE YOUR ACCOUNT!

Activation requires you reply to an email we will send you after you register... if you do not reply to this email, you will not be able to view certain areas of the forum or certain images... nor will you be able download software.

AN INVALID EMAIL ADDRESS WILL CAUSE YOUR ACCOUNT TO BE DELETED!

See our banned email list here: Banned Email List

We DO NOT respond to spamcop, boxtrapper and spamblocker emails... please add @hometheatershack DOT com to your whitelist prior to registering or you will get nowhere on your registration.


Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML is not allowed!
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 


For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome