WS-55809 no power - no lights - nothing - Home Theater Forum and Systems - HomeTheaterShack.com
 
Thread Tools
post #1 of 6 Old 10-29-09, 11:12 PM Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 4
WS-55809 no power - no lights - nothing

TV worked fine yesterday. No issues prior to today. Picture has always been great.

Powered on tonight and got nothing. No sound, no video, no lights. Its as if its dead. Unplugged and reconnected power. Front panel LED turned on solid. No video, no sound. I powered off again using front panel power button. Now, its completely dead. Nothing at all. Tried holding down Menu and Input for 5+ seconds but get nothing in response.

Removed back panel and checked main fuse and all pico fuses. All have continuity. All capacitors that I can see from the rear of the TV look good. Nothing swollen or leaking that I can see. No signs of CRT leakage.

I can hear the high pitched whine of the HV circuit (I guess) when I first connect the power cable. That lasts for about 1 second. Thats all I get. Wall socket is verified to be 120VAC and good.

No power outages or bad weather in the last days. TV is connected to a Panamax Max 5300 so it should be reasonably surge protected...

Any ideas? I suspect a main power supply problem. Any tips on how I can test to determine if its an easy fix? I'm good with electronics, soldering/desoldering is not an issue. I have the tools.



Thanks in advance.
claykin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 10-30-09, 03:59 AM Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 4
Re: WS-55809 no power - no lights - nothing

I left the TV unplugged for a few hours. Just tried it again. Now, it powers on for 3 seconds and shuts off. LED stays lit for the 3 seconds. I can hear the relay click when it turns on, but no video and no audio. Pressing Menu and Input for 5 seconds still reveals no blinking.

Thoughts? Am I off to buy a new TV this weekend?? Ho hum...
claykin is offline  
post #3 of 6 Old 10-30-09, 07:26 AM
Plain ole user
 
lcaillo's Avatar
Tech Guru
 
Join Date: May 2006
Location: Gainesville, FL, USA
Posts: 11,121
Send a message via AIM to lcaillo
Re: WS-55809 no power - no lights - nothing

Unplug the front control panel and try it with the remote.




Looking for me, just google my username. I have used the same one for most sites for many years.
lcaillo is offline  
 
post #4 of 6 Old 10-30-09, 07:38 AM Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 4
Re: WS-55809 no power - no lights - nothing

I see there are two sets of cables coming from the control panel area. One has a connector between the green and blue guns. The second is off to the right side of the blue gun.

I disconnected the one between the green and blue and the power switch no longer did anything. Tried the remote and it powered on then off again in 2-3 seconds. No audio no video.

Do I need to try the other conenctor to the right of the blue gun (when standing in front of the TV)? I think I got the correct one based on your description.
claykin is offline  
post #5 of 6 Old 10-30-09, 07:59 AM
Plain ole user
 
lcaillo's Avatar
Tech Guru
 
Join Date: May 2006
Location: Gainesville, FL, USA
Posts: 11,121
Send a message via AIM to lcaillo
Re: WS-55809 no power - no lights - nothing

One connector is the control panel. The other is the front panel inputs. Your set will need more troubleshooting that is beyond the scope of this forum. I would contact a professional who is very familiar with these models.




Looking for me, just google my username. I have used the same one for most sites for many years.
lcaillo is offline  
post #6 of 6 Old 10-30-09, 08:02 AM Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 4
Re: WS-55809 no power - no lights - nothing

Thanks. Thats what I figured. I suppose the least its gonna cost me is a couple hundred (if I'm lucky) so I just may move to a flat panel and say bye bye to my trusty ole' Mitsu.
claykin is offline  
Reply

Bookmarks

Tags
lights , power , ws-55809

Quick Reply
Message:
Options

Register Now




PLEASE COMPLETE ALL REQUIRED FIELDS BELOW... THANKS!

REQUIRED FIELDS ON THIS PAGE
YOU MUST COMPLETE ALL OF THESE

Username
Password
Confirm Password
Email Address
Confirm Email Address
Random Question
Random Question #2




User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
PLEASE READ BELOW PRIOR TO ENTERING AN EMAIL ADDRESS!

ATTENTION!

YOU MUST ACTIVATE YOUR ACCOUNT!

Activation requires you reply to an email we will send you after you register... if you do not reply to this email, you will not be able to view certain areas of the forum or certain images... nor will you be able download software.

AN INVALID EMAIL ADDRESS WILL CAUSE YOUR ACCOUNT TO BE DELETED!

See our banned email list here: Banned Email List

We DO NOT respond to spamcop, boxtrapper and spamblocker emails... please add @hometheatershack DOT com to your whitelist prior to registering or you will get nowhere on your registration.


Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML is not allowed!
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 


For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome