Home Theater Forum and Systems - HomeTheaterShack.com - Reply to Topic

Thread: Cambridge Soundworks BassCube 8S doing funky stuff, help appreciated Reply to Thread
Title:
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now




PLEASE COMPLETE ALL REQUIRED FIELDS BELOW... THANKS!

REQUIRED FIELDS ON THIS PAGE
YOU MUST COMPLETE ALL OF THESE

Username
Password
Confirm Password
Email Address
Confirm Email Address
Random Question
Random Question #2




User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
PLEASE READ BELOW PRIOR TO ENTERING AN EMAIL ADDRESS!

ATTENTION!

YOU MUST ACTIVATE YOUR ACCOUNT!

Activation requires you reply to an email we will send you after you register... if you do not reply to this email, you will not be able to view certain areas of the forum or certain images... nor will you be able download software.

AN INVALID EMAIL ADDRESS WILL CAUSE YOUR ACCOUNT TO BE DELETED!

See our banned email list here: Banned Email List

We DO NOT respond to spamcop, boxtrapper and spamblocker emails... please add @hometheatershack DOT com to your whitelist prior to registering or you will get nowhere on your registration.


Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
01-19-15 12:15 PM
tonyvdb
Re: Cambridge Soundworks BassCube 8S doing funky stuff, help appreciated

Yes, it could be a bad ground on your incoming cable sat feed to the TV? these problems are sometimes hard to chase down. There are power bars that have noise filters for the ethernet and cable lines like this one. That may be a good option.
Im sure others will chime in with other ideas....
01-19-15 12:10 PM
Rancho5
Re: Cambridge Soundworks BassCube 8S doing funky stuff, help appreciated

The sub is already plugged into the same wall socket as the receiver and TV... On a power strip. Is that what you mean?
01-19-15 11:45 AM
tonyvdb
Re: Cambridge Soundworks BassCube 8S doing funky stuff, help appreciated

It sounds like you have a ground loop issue. Have you tried running the power cable for the sub to the same circuit as the rest of the system?
01-19-15 10:36 AM
Rancho5
Cambridge Soundworks BassCube 8S doing funky stuff, help appreciated

Before I really got into home theaters, I had a Cambridge Soundworks system. When I built the home theater and purchased SVS, the CS system went downstairs to the flat screen TV.

The bass cube does weird things... In the middle of a movie, or when nothing is showing at all, it'll surge and blow out some low frequency weirdness. It starts slow and crescendos. I run over and switch it off and on and it takes care of it until the next time.... Either the next day or in an hour.

There have been times, when I've gone to switch it off, that a little static electricity from my walking on the carpet with my slippers causes a tiny spark, which also seems to reset the unit. Buzzing stops instantly.

I can also undo the mono cable which seems to help.

Any help appreciated.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML is not allowed!

 


For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome