Hello. not finding my UMIK-1 mic under ASIO4ALL - Page 2 - Home Theater Forum and Systems - HomeTheaterShack.com

Reply
 
Thread Tools
post #11 of 22 Old 06-12-14, 06:56 PM
Elite Shackster
 
Join Date: Jan 2010
Location: GTA, Ontario
Posts: 1,400
Re: Hello. not finding my UMIK-1 mic under ASIO4ALL

Quote:
jtalden wrote: View Post
Are you using REW V5.01 Beta 20?
Hi John,

I'm working on the assumption that his version of REW is mostly compatible with the UMIK-1 features ( based on his earlier statements of getting stuck at Step 5 or 6 / so I don't think the issue is ASIO compatibility ) .

AFAIK, the UMIK-1 mic is still able to get input into REW 5.0 ( I guess I'll find that out in a couple of weeks ) .


Last edited by EarlK; 06-12-14 at 07:15 PM.
EarlK is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 22 Old 06-12-14, 07:33 PM Thread Starter
Shackster
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 11
Re: Hello. not finding my UMIK-1 mic under ASIO4ALL

Quote:
jtalden wrote: View Post
Are you using REW V5.01 Beta 20?
thanks everyone for your help.

EarlK I am not finding other devices... also under sound video and game controlers i only have intel display audio and realteq high def audio...

no usb type driver listed.
tommy281 is offline  
post #13 of 22 Old 06-12-14, 07:44 PM Thread Starter
Shackster
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 11
Re: Hello. not finding my UMIK-1 mic under ASIO4ALL

hello.

yes I am using REW V5.01 Beta 20....


I also have my hands on a mac laptop. should i try that ??

thanks-
tommy281 is offline  
 
post #14 of 22 Old 06-12-14, 08:42 PM Thread Starter
Shackster
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 11
Re: Hello. not finding my UMIK-1 mic under ASIO4ALL

welp im at a loss... i even tried hooking up to my main computer which is pretty new and still can't find the mic. this ones running windows 8 if that helps.
tommy281 is offline  
post #15 of 22 Old 06-12-14, 08:53 PM
Shackster
richard
 
Join Date: Aug 2009
Location: Whitehorse Yukon
Posts: 56
Re: Hello. not finding my UMIK-1 mic under ASIO4ALL

So your saying that it is not even showing up as a recording device in the sound control panel? I just plugged my Behringer into my main computer and it played a little sound to acknowledge the mic had connected. I right clicked the speaker icon and opened the recording devices and my mic appeared in the control panel. Have you tried a different usb cable. ? This is my first time connection to my main machine, I did it to test just for you it is usually connected to my laptop.

Also once I connected the mic it then showed up in device manager as usb audio codec.

You may have a bad cable or worse a faulty microphone.
socketman is offline  
post #16 of 22 Old 06-12-14, 09:07 PM Thread Starter
Shackster
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 11
Re: Hello. not finding my UMIK-1 mic under ASIO4ALL

thanks.

i get no sound from either computer when i plug the mic in. however the blue light does come on on the mic...

frustrating.
tommy281 is offline  
post #17 of 22 Old 06-12-14, 09:21 PM Thread Starter
Shackster
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 11
Re: Hello. not finding my UMIK-1 mic under ASIO4ALL

socketman thanks.

i feel like an idiot,,,, i grabbed another cable and plugged it in. in doing so along with being frustrated i pushed hard real hard. that did it. i wondered why so much of the plug was sticking out but did not wanna push to hard. usualy these types of plugs(like phone)just go in.... this one clicks in-

thanks so much everyone...

im sure ill have some more questions...

enjoy your evening.
tommy281 is offline  
post #18 of 22 Old 06-12-14, 09:30 PM
Shackster
richard
 
Join Date: Aug 2009
Location: Whitehorse Yukon
Posts: 56
Re: Hello. not finding my UMIK-1 mic under ASIO4ALL

Just make sure to set up the mic in windows before hand. I just set mine up on my main computer now and had to go in and out of the asio control panel a few times as well as restart rew a few times to get the record device recognized. I went through the same thing when I set up my new laptop. I am not sure if it is because I am using something other than the umik-1 or not. Let us know how you get on.

Richard
socketman is offline  
post #19 of 22 Old 06-13-14, 04:59 AM Thread Starter
Shackster
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 11
Re: Hello. not finding my UMIK-1 mic under ASIO4ALL

Good morning-

playing around with setup before work brings me to this question.

again following this-
http://www.minidsp.com/applications/...dmi-on-windows

it appears im not getting the 8 channels in step 6. In the Outputdrop-down selector. its an older laptop.

thoughts on this.?

im looking to measure 5.1 channel with 4 PSA subs(5.4). all this through a denon 4520CI.
tommy281 is offline  
post #20 of 22 Old 06-13-14, 07:23 AM
Elite Shackster
 
Join Date: Jan 2010
Location: GTA, Ontario
Posts: 1,400
Re: Hello. not finding my UMIK-1 mic under ASIO4ALL

Quote:
tommy281 wrote: View Post
Good morning-

playing around with setup before work brings me to this question.

again following this-
http://www.minidsp.com/applications/...dmi-on-windows

it appears im not getting the 8 channels in step 6. In the Outputdrop-down selector. its an older laptop.

thoughts on this.?

im looking to measure 5.1 channel with 4 PSA subs(5.4). all this through a denon 4520CI.
I'd suggest you've already answered your own query , " its an older laptop" .

HINT : Just because an HDMI connector is present on a device doesn't mean multichannel audio output is a given .
- You're going to need to research the audio specs ( for that laptop ) to assess it's capabilities .

EarlK is offline  
Reply

Bookmarks

Tags
asio4all , finding , mic , umik1

Quick Reply
Message:
Options

Register Now




PLEASE COMPLETE ALL REQUIRED FIELDS BELOW... THANKS!

REQUIRED FIELDS ON THIS PAGE
YOU MUST COMPLETE ALL OF THESE

Username
Password
Confirm Password
Email Address
Confirm Email Address
Random Question
Random Question #2




User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
PLEASE READ BELOW PRIOR TO ENTERING AN EMAIL ADDRESS!

ATTENTION!

YOU MUST ACTIVATE YOUR ACCOUNT!

Activation requires you reply to an email we will send you after you register... if you do not reply to this email, you will not be able to view certain areas of the forum or certain images... nor will you be able download software.

AN INVALID EMAIL ADDRESS WILL CAUSE YOUR ACCOUNT TO BE DELETED!

See our banned email list here: Banned Email List

We DO NOT respond to spamcop, boxtrapper and spamblocker emails... please add @hometheatershack DOT com to your whitelist prior to registering or you will get nowhere on your registration.


Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML is not allowed!
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 


For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome