No sound from surround speakers after tv swap. - Home Theater Forum and Systems - HomeTheaterShack.com

 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 11-17-18, 03:38 PM Thread Starter
New Member
 
cleo523's Avatar
Cleo
 
Join Date: Apr 2009
Location: White City, OR
Posts: 3
No sound from surround speakers after tv swap.

I just bought a Vizio smart tv to replace a tv hooked up to older Onkyo receiver with surround sound speakers. After hooking up all the cables into Vizio, I have no sound coming out of surround speakers. What did I miss? I had optical cable from receiver hooked up to DVD player previously. Should I have hooked that up to new TV?
Thank you
cleo523 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 11-18-18, 07:31 AM
HTS Senior Moderator
 
Wayne A. Pflughaupt's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Corpus Christi, Texas
Posts: 9,157
Send a message via Yahoo to Wayne A. Pflughaupt
Re: No sound from surround speakers after tv swap.

Please post links to manuals of the equipment in question – thanks.

Regards,
Wayne



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.

Wayne A. Pflughaupt is offline  
post #3 of 4 Old 01-05-19, 02:58 PM
Shackster
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 16
Re: No sound from surround speakers after tv swap.

had this problem with my 5.1 and I searched for the answers everywhere. Nothing worked for me. I had changed the jacks, switched environment into room mode. Nothing worked. When you change environment into room it will play all the sound in the configure tab. But those sounds are not exactly from the right speaker. Even if we only connected via one cable,ie 2.1 it will play all test sounds, which means the system is not surround actually. I ended up with this and was thinking not to play via 5.1, instead just use 2.1. But I finally found a real solution which worked for me. CONNECT ALL WIRES CORRECTLY. Instead of turning the speaker system into 5.1 just keep it in thr initial condition when it is on. You dont have to change any settings. Just turn on yhr speakers. It worked for me and I'm very happy now. You dont want to change the environment too.. perfectly working. I hope this will help.. sorry for my bad english. Try this method. Thank you !!



Plex Kodi Lucky Patcher

Last edited by natelivliv; 01-06-19 at 04:37 PM.
natelivliv is offline  
 
post #4 of 4 Old 05-05-19, 03:44 PM
Shackster
 
deathshad0w's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 6
Re: No sound from surround speakers after tv swap.

Are the drivers new?
deathshad0w is offline  
Reply

Bookmarks

Tags
sound , speakers , surround , swap , tv

Quick Reply
Message:
Options

Register Now




PLEASE COMPLETE ALL REQUIRED FIELDS BELOW... THANKS!

REQUIRED FIELDS ON THIS PAGE
YOU MUST COMPLETE ALL OF THESE

Username
Password
Confirm Password
Email Address
Confirm Email Address
Random Question
Random Question #2




User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
PLEASE READ BELOW PRIOR TO ENTERING AN EMAIL ADDRESS!

ATTENTION!

YOU MUST ACTIVATE YOUR ACCOUNT!

Activation requires you reply to an email we will send you after you register... if you do not reply to this email, you will not be able to view certain areas of the forum or certain images... nor will you be able download software.

AN INVALID EMAIL ADDRESS WILL CAUSE YOUR ACCOUNT TO BE DELETED!

See our banned email list here: Banned Email List

We DO NOT respond to spamcop, boxtrapper and spamblocker emails... please add @hometheatershack DOT com to your whitelist prior to registering or you will get nowhere on your registration.


Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML is not allowed!
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 


For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome