Home Theater Forum and Systems banner

bug

  1. REW Forum
    Using 5.12. Every once in a while when I go to do a Measure it shows 0 dB in red right from the start and the Input meter is not filling up at all and an alert pops up a few minute later from REW saying that no input was available from the soundcard. I am using ASIO4all and HDMI. I clear the...
  2. REW Forum
    I'm using REW 5.12 connected to my AVR with HDMI using the ASIO4all (or whatever that's called) driver. Last night I was doing lots of measures and going into and out of the EQ window and having it send EQ data to my BFD, then remeasuring and rinse/repeat. That all worked fine for the most...
  3. REW Forum
    Using 5.11 on Windows 7 x64. - Start REW. It automatically loads with last saved preferences, including Soundcard Output and Input sections, as expected. - Open SPL tool/meter - Red button is grayed out. Mousing over top section of meter says "This SPL reading is not valid unitl it is...
  4. REW Forum
    I have found a possible bug with REW 5.1 or ASIO4All maybe you can help with. If using the EMU ASIO I am able to loop back SPDIF from input to output, using external clock and matching sample rates ie 96 kHz, works good. But if I use ASIO4ALL (which I need to do to output on HDMI and input on...
  5. REW Forum
    Hi, I think I found a bug (or I'm not measuring correctly...) When I measure with 2 sweeps and looking at the Impulse response graph it seems that the second measurement is delayed by 0.23ms, causing two spikes everywhere instead of one. When using 1 sweep I don't see this behavior. Attached...
  6. Home Theater System Recommendations
    I've been incognito for a while but I'm back again... So a friend of mine stops by my house last night. I talk to him but he hasnt been over my house in some time. He took one look at my system and wants me to set up something for him. So now I have a $2000 budget for an entry level system (I...
  7. REW Forum
    Hello Making some experiments in my room with REW (5.01 beta 21) I found a strange behaviour. In the All SPL window, the Trace Arithmetic functions seem to give wrong results. See for instance the plot here below. The green and blue lines are two measurements while the red line is supposed to...
  8. New Member Introductions
    Hello everyone! The urge to get back into home theater has hit me again. Although I've never really lost it. Lol... Living in NEPA my whole life I got into audio at a young age. I remember being a kid in the 70's and 80's and going gaga over my uncles set up. So many buttons, dials and woofer...
  9. REW Forum
    Hi, Not sure where to post this, but I guess here is a good a place as any. REW has a small interface/controls bug. When I display an ETC envelope and select a filter (in the bottom-right corner of the graph), the ETC smoothing is gone, even though the setting still says 1 ms (for example). I...
  10. REW Forum
    Hi all, Hi John, I'm running the latest 5.01 beta 17 on an old MacBook 13 (2006) which I recently upgraded from Tiger to Snow Leopard with everything up-to-date (10.6.8), Java is in the 1.6 version. Yes, I know, this is not really bleeding edge but works fine most of the time thought. And I...
  11. Pro Audio
    I submitted a bug report for Sonar X2, having to do with automating ProChannel parameters. Bottom line, do not try to automate ProChannel parameters, you can get random changes to ProChannel parameter values on other tracks. Here is a detailed description as posted in the Sonar Forums.
  12. REW Forum
    5.0 Mac OS X, Java 1.7 When app set to 48ksps the Generator still generating 44.1ksps signal, signal freq lower than indicated.
  13. REW Forum
    Hello Friends, my measuring suite includes the MOTU 896 mk3 as A/DAC and mic preamply. I am using the last REW ver 5 beta 9 via ASIO driver in a PC running Windows 7 32bit and Java 7 update 5. So far, NO problems of calibration at 44.1, 48 and 88.2 kHz. Instead, I am HAVING PROBLEM at 96kHz...
  14. REW Forum
    Hello Folks, I am using ver 5 beta9 and I am having some random problems when measuring small sweep at low frequency. I am basically measuring freq resp between 5 to 500 Hz and sometime, randomly, the sweep generator or the metering routins goes crazy reporting absourd low levels and unatural...
  15. REW Forum
    John, I've tried to alter the value in the ETC smoothing white box with no success. It remains at 0ms. Thanks, Harry
  16. REW Forum
    Hi, I made a few measurements and after a while I notices that something was wrong while switching between them. system: Win XP REW V5 Beta 8 Some do not show anymore on the SPL & Phase-tab and they do not show the "info" anymore. I saved it and restarted REW. No problem with fresh...
  17. REW Forum
    Hi folks, For some reason and since I've proceeded with the beta 8 ver., the tabs on the left hand side do not expand and at the same time the right part of the screen, which is the main window, does not follow my choice according to the measurement tab I click on. Any clues what could be the...
  18. Home Theater Receivers | Processors | Amps
    I was wondering if anybody else has experienced this on a Denon 1712 or similar model: When playing DTS-HD tracks, on occasion the playback will be noticeable louder than other times. The only real test I've run is on The extended version of The Return of the King. Normally I watch movies at...
  19. REW Forum
    I've just started using REW so it is possible I haven't set it up correctly, however, this does not look right. Setup: loopback using USB soundcard (Roland Quad-Capture). Impulse Response: Waterfall: Since this is a loopback, the IR is very clean and essentially no energy after 1 or 2 ms...
  20. REW Forum
    In general, V5.01 is well behaved and I have not encountered major bugs but there are a few areas that could be improved. I am running under Win7 x64. 1) When you launch the program it does not always open as a full window; sometimes it just appears as an icon in the task bar. 2) The legend...
Top