Home Theater Forum and Systems banner

measured

  1. REW Forum
    Hi! I have played with miniDSP 2x4 HD for some time now and try to do some DRC. I have measured at listening position with B&K mic, focusrite 2i2 soundcard. Measurement results for phase are too weird, or am I understanding something wrong here? picture I am trying to do phase corrections...
  2. Home Audio Acoustics
    Ok, well I finally got carpet in the HT. I have 4 SI HT18s (one in each corner). Each 12 cubes tuned to around 17hz. My build thread is below for anyone that wants to see the room layout...
  3. REW Forum
    Hello, see my system and my room dimensions in my profile. I use Antimode to eq the sub. All measurements were taken with Antimode on. YPAO EQ the 5 channels only. Ypao filters was to flat. Distance from mains to MLCP= 2,70m; same from the center channel and the SW. Although YPAO set the same...
  4. REW Forum
    Posted this question last month in the subwoofer forum and one suggestion was to post it here to see if this was something that could be solved in REW. Below are a couple of shots of 3 scans - just the sub; just the mains; and combined. The first with no smoothing, the second with 1/6 smoothing...
  5. SPL Meters | Mic's | Calibration | Sound Cards
    Hi All, Please help. I am using the SPL meter on the REW software together with a Umik-1 mic to measure the sound level but the reading obtained is about 20dbA higher compared to a hand held sound level meter. I am using the REW V5.01 Beta 23 version and I have calibrated the Umik mic and...
  6. REW Forum
    I am a noob to REW and am trying to get set up. Every time I try to calibrate I come up with an error that says The highest level in the measured input is -80.8 db FS It says it is much lower than it should be etc. It looks like my levels were matched. Am I doing something wrong?
  7. REW Forum
    Onkyo 3008 with XT32 turned on. I had previously calibrated with Mic before I played with the crossover point. -------------------------------------------- Signal sent into AVR with only single left channel. AVR mode 9.2 channel set into mono. Two subwoofers all set to direct and managed by...
  8. REW Forum
    Hi there, I've recently treated my room with broad band bass traps and there has been a significant difference in the before and after measurements. However, I'm not sure what to do to make further improvements. I have a gradual null at 55hz that slopes down 10 db to 90Hz and back up 10db at...
  9. REW Forum
    Hi all, I have a measurement, so I click on EQ to smooth with the filters, but, how do I translate these into my DEQ2496? Frequencies easy, but BW60, they don't match, I got em close, it asks for BW60 at 11, I have 10. How do I add the House curve, I keep reading but it don't make sense...
  10. REW Forum
    I am attempting to run REW for the first time and am getting frustrated. When attempting to calibrate or run tests, I get this error. The signal is plenty loud, and 'Check Level' shows 75 db on my radioshack SPL. As near as I can tell, my ECM 8000 mic is not picking anything up but can't figure...
  11. DIY Subwoofers - General Discussion
    I have the factory measurements. I'm wondering if anyone has a WinISD file with some measure parameters as well. I want to get the most accurate models as I design my low bass module. Thanks in advance
  12. REW Forum
    Why is the measured response so high (spl) after carefully setting levels? The SPL calibration is 75.x spl, the check levels is way within limits and after running set target level (which is 75.x spl) the measured response is way high. Running find peaks, the program goes nuts. What am I doing...
  13. Subwoofer Amps | High Pass Filters
    Chasw98 over at AVS has done us a big favor. He has measured these very popular Behringer pro amps which alot of us are using. Im sure many of you are curious to see how these amps perform so heres the results. EP 1500 8ohms EP 1500 4ohms EP 1500 2ohms EP 1500 8/4ohms Mono EP 2500 8ohms...
  14. REW Forum
    Here is a posting of a graph I made of my subs response in my room. I'm running an SVS-PB10-ISD sub. But there is no way my sub's response could really be this flat, can it? I have to have something configured wrong. I tested using 1/12th Octaves. I used the Calibration files for the old RS...
Top