Home Theater Forum and Systems banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
45 Posts
Discussion Starter #1
I recently added a new soundcard, Turtle Beach Riviera Wave, to my Windows XP PC, in order to have digital out capability to my processor. I have cruised the forums and have seen this type of chatter problem before and answer was to look for monitoring box checked creating feedback. I have tried every combination in the soundcard mixer and in the sounds section on the control panel with no luck. I have done REQ on several computers before and have never had this problem with soundcard calibration. Help!
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
45 Posts
Discussion Starter #3
JohnM-

Within REQ soundcard calibration, I tried 44.1 and 48 sample rates with same result as above. Uh-oh, if you are asking me to change sample rate within Turtle Beach soundcard itself, I don't know how to do that- all I can find is a Turtle Beach mixer board which shows various inputs, spdif, volumes, etc but no sample rate selections.

Peter
 

·
REW Author
Joined
·
6,711 Posts
That behaviour might be due to slightly different clock rates for input and output, for example if the card does not share the same clock between both functions, or to some crosstalk between input and output. If that is the case, you will not be able to make useful measurements above the frequency at which the grunge appears on the plot, sorry.
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
Discussion Starter #5
JohnM-

I can live with it as I am using REQ for sub equalization and phase integration to mains- limited to 200Hz.

Thanks for your help!

Peter
 
1 - 5 of 5 Posts
Top