Home Theater Forum and Systems banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Discussion Starter #1
Hmm. I've used REW with great success a few months ago. Today, though, my system was moved into a new room and I've been unable to repeat measurements. I'm able to play music but not generate a test signal from REW. No hardware or configuration has changed since the successful measurements but I have installed Media Monkey with ASIO drivers and done the usual Vista updates. I thought that it might be the ASIO drivers so I've dis-abled these in Media Monkey (and haven't seen them in the mix application that comes iwth my Lynx L22 card). All other applications seem to generate sounds. Any ideas?

APS
 

·
Premium Member
Joined
·
6,711 Posts
Check on the soundcard settings page that the correct card and output are selected and that the volume settings (if controlled) are correct.
 

·
Registered
Joined
·
44 Posts
I have also used REW for many months without any issues at all. Today I installed and run TrueRTA and now all the measurement I get from REW are all over the place. Every measurement I take yields different results. So I did a system restore of my PC to get back to where I was before the TrueTRA and now I can take measurement and while the results look the same on the graph for each measurements I took, I cannot get the db to around 75. No matter where the volume level is on the AV processor and the volume control on the PC, it always read @104db. How can I bring the db down to 75?
 

·
Registered
Joined
·
7,514 Posts
You are suppose to run the Calibrate routine after the Check Levels routine and set the internal REW SPL meter to the level at the listening position.

brucek
 

·
Registered
Joined
·
44 Posts
You are suppose to run the Calibrate routine after the Check Levels routine and set the internal REW SPL meter to the level at the listening position.

brucek
I did a check level and set the SPL @75 which is the reading I got from my Radio shack meter at my listening position.
 

·
Registered
Joined
·
7,514 Posts
I did a check level and set the SPL @75
That's a Check Levels routine, not a Calibrate routine.

You are suppose to run the Calibrate routine after the Check Levels routine and set the internal REW SPL meter to the level at the listening position.

brucek
 
1 - 7 of 7 Posts
Top