Home Theater Forum and Systems banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter #1
hello all,
just a quicky...
im having a play with win isd and a project for a friend (in car) its 4x the orion cobalt 15" (co154s-see here for the specs- http://www.carstereos4u.co.uk/15-subwoofers/orion-co154s-bass-speaker-840797-296183-.php)

the box is approx 140l for the 4 subs. it will be ported-but the tune is undecided.

when i put the available perameters in win isd and select 4 drivers - it seems to give me a quite a peak at the port tune freq.

it looks good though when i put the volume each sub will have in ie the 140l divided by 4.

so do i put 140 in or 35l ??

and are the limited t/s perameters enough to be a reasonable representation of the responce (the fact that it is in a car aside)

any help apppreciated!!:T
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter #3
where is the auto calculate unknown feature?
i couldnt see that one.
i cant open your linked file- im feeling distinctly useless right now!:dontknow::wave:
 

·
Elite Shackster
Joined
·
7,142 Posts
Click the link to download the file and save it to a known location. Then start up Win isd. Click new project and when the driver selection window opens, click new. A new window opens (this is where you would normally input your parameters). At the bottom are buttons to allow you to save, load, and clear (the check box to auto calculate unknowns is here, just to the right). Click the load button and load the previously downloaded and saved file. Once its loaded click save and then close the box.

You can then start a new project and the new driver just be in the drop down driver selection bar.

Ive checked the file and it works fine for me :T

Hope that helps.
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter #7
thankyou people, it took me ages to work out why it wasnt working- in the end it was because i had win isd and isd pro-using the same driver database ect-it was all screwed up!

couldnt have done it without you- small thing to some but, big to me!:D
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter #9
my mistake there, it was 220l not 140.....too many numbers!!!
im tuning to 24hz if you wanted to know-thanks all!!
 
1 - 11 of 11 Posts
Top